feliciaakerberg

Direktlänk till inlägg 28 januari 2010

emmys blogg om....

Av felicia åkerberg - 28 januari 2010 23:29

fan vad jag älskar den här bloggen

hon skriver otroligt bra, roliga och smarta grejjer.

håller verkligen med henne i allt hon skriver.


lägger in tre inlägg som kanske är lite långa,

men verkligen läsvärda. Jag lovar, läs!


Inlägg 1

"När ska folk* egentligen förstå att tjejer visst har sexlust, precis som killar. Lika stor, om inte större?

När folk* hör om tjejen som vill ha sex varje dag så är det liksom inte så att de säger att det är trevligt för henne. Nej, då ska hennes karl skatta sig lycklig som har en tjej som släpper till så ofta.

Vadå släpper till?

Vadå hennes karl ska skatta sig lycklig? Han kanske inte vill ha sex varje dag!

Om en tjej säger att hennes kille vill ha sex varje dag så får hon minsann inga high-fives. Nej då får hon medlidsamma blickar av folk*.

*Med folk menar jag ju inte såna som du och jag, utan de där idioterna som det tyvärr kryllar om i samhället, som har en mycket förlegad bild av både det ena och det andra. Ni vet."


Inlägg 2


"Hur ska man göra för att hitta sitt livs kärlek?

Svaret enkelt.

Man ska vara sig själv.

Mer klyschigare klyscha har man väl knappast hört förut. Men det är, precis som klyschor ofta är, alldeles sant. För om du är dig själv så kommer du också locka till dig män/kvinnor som vill ha någon som är precis som du."


Inlägg 3


"Tjejer har inte samma rätt som killar till att ha en sexualitet, en sexlust. Säger man det rynkar folk på näsan. De förstår inte riktigt vad man menar. Tjejer får ju också ha sex, herregud, vi lever inte på medeltiden. Men om man tittar lite närmare så kommer man lätt fram till att det faktiskt, verkligen, är skillnad på hur vi ser på de olika könens sexualitet.

Ett exempel är en sån där sjukt irriterande reklam för en mobiltjänst. "Lögndetektor i mobilen" gör de reklam för. Den hysteriska rösten säger;

Säger din tjej att hon har huvudvärk igen eller måste din kille jobba över? Ta reda på sanningen med jambas lögndetektor.

Nu menar jag inte att en sån reklam är vetenskap. Men den visar verkligen hur vi ser på just tjejers och killars sexualitet. Att tjejer inte ska gilla sex, medan killar ska vara vandrande kåta monster, redo att skjuta så fort de får chansen. Att tjejer skyller på huvudvärk för att slippa ha sex medan killar skyller på jobb för att få ha massa sex (och vara otrogna dessutom). Att tjejer oftare skulle neka sex är ju inte ens lite sant, utan verkligheten är tvärtom. Nu tycker jag inte att vi borde prata om de olika könens sexdrift, utan snarare låta det vara individuellt, men OM vi nu ska generalisera så är det faktiskt så att tjejer vill ha sex oftare än killar. Men det talar vi inte högt om.

Tjejers sexlust är något fult.

Ska jag ge ett litet exempel?

En flickbebis är jättesöt. Då säger man typ "pappa kommer få jaga bort killarna med hagelbössan om några år, så söt som hon är".

En pojkbebis är jättesöt, då säger man "tjejerna får akta sig om några år, han kommer bli en riktig hjärtekrossare".

Tjejer ska skyddas mot allt vad sex och killar heter, för de vill ju egentligen inte ha med sånt att göra... killarna däremot vill inget hellre!

Suck. Är det konstigt att unga tjejer får dåligt samvete när de blir kåta i tonåren, när de hela tiden får höra att de inte ska gilla sex?"

inläggen är alltså här ifrån,
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av felicia åkerberg - 6 juni 2015 22:31

Känns som hjärtat sitter utanpå kroppen och är på väg att dunka sönder. Hur gör man de här? ...

Av felicia åkerberg - 7 januari 2015 15:26

När du dunka mitt huvud i stengolvet kändes de bara riktigt på nått sätt. jag hörde nån säga därinne, du kommer inte stanna här länge.   ...

Av felicia åkerberg - 2 oktober 2014 13:01

                                                                                                                                                                      ...

Av felicia åkerberg - 24 juli 2014 07:59

1. Börja tjata i 12 års åldern (gärna tidigare) om att du absolut vill gå till en frisör och klippa nån häftig kort frisyr. Säg att du är stor nog att få bestämma över ditt eget hår! 2. I sexan eller sjuan köper du din första förpackning med hårble...

<3

Av felicia åkerberg - 20 maj 2014 17:04


                  Your strength is so hard to find, I feel so much stronger now.Your words make me whole again,those eyes cannot ever lie,you're so divine.I'm head over heels, goddess of mine,your curls touching my face and now I ...

Ovido - Quiz & Flashcards